The Story Corner

Vind de woorden die jij wilt horen!

11 September – De echte tragedie

Het is ondertussen al weer 15 jaar geleden. Iedereen weet nog precies waar hij of zij was toen het gebeurde. Het was een echte tragedie. Ik was zelf als 18 jarig jochie nog werkzaam als een bouwkundig tekenaar bij een bedrijf dat prefab systeemvloeren produceerde. Ribcassettevloeren om precies te zijn. Met een achtergrond in MTS/MBO bouwkunde keken onze collega’s elkaar allemaal aan: “Heh? Dat kán toch niet?”

We hoorden het op de radio. “Heh? dat kan toch niet?” Riep ik tegen mijn collega. Een kantoor gebouw is bouwkundig beschermd tegen alle soorten van schade. Ook tegen dat van een vliegtuig die er in vliegt. Niet specifiek getest op vliegtuigen, maar een verdieping moet volgens de ISO normen minstens 8 keer het gewicht van het gebouw kunnen dragen. En de metalen constructie kan niet smelten onder de temperatuur dat kerosine brand.

thermite_thermate_explosives_wtc_911“Ja, maar het zal toch wel?” Zei mijn collega. Een echte goeie peer van een vent. “Ze zeggen het toch op het nieuws? Dan zal het wel zo zijn!” Helaas wordt dit zo gemakkelijk opgevat. En eigenlijk is dát pas de echte tragedie. Een echte tragedie zoals deze heeft echter wel heel veel mensen aan het nadenken gezet. Zoals eerder vernoemd is de constructie niet kapot te maken door een invliegend vliegtuig of een brand.

Daarnaast was de kleine toren van WTC 7 gewoon spontaan ingestort. “Ja, ook dat was brand.” Zeggen ze dan. Iedereen die wel eens een grote brand in het echt heeft gezien weet dat er dan zwarte rook uit komt. Maar bij de WTC kwam er behalve zwarte rook ook een heleboel witte rook uit! Hoe kan dat nu weer?

Een verklaring is gecontroleerde demolitie. Het instorten van een torenflat zoals dat bij de Twin Towers gebeurde zag er precies uit als een gecontroleerde demolitie. Hoe krijg je dan in hemelsnaam zoiets voor elkaar? Thermiet! Thermiet of fosfor bommen verbranden op een zo’n hoge temperatuur dat de stalen constructie het begeven kan. En hoe ziet dat er uit? Juist, witte rook!

got-your-pasportVeelzeggend is natuurlijk de inval van Irak vlak na het instorten. Het oppakken van Saddam Hoessein en het later toegeven dat deze oorlog slechts om de olie ging. Het werd gewoon openlijk toegegeven op CNN en president Bush komt er nog mee weg ook. Dan blijkt ook nog Bin Laden door de CIA opgeleid zijn. ‘The plot thickens’ zegt men dan. Doe gerust zelf nog wat research of misschien heb je dat al gedaan. Het is een echte tragedie die hapert aan alle kanten.

Dus wat is de echte tragedie? Dat een groot deel van de bevolking niet eens door heeft wat onze eigen overheden met ons doen. Waarom er eigenlijk oorlog wordt gevoerd en waarom er eigenlijk recessie is geweest. En als je dan bedenkt hoe slordig ze het allemaal hebben verdoezeld is het nog eens een flinke belediging naar de intelligentie van de gemiddelde burger toe ook. Het is inderdaad een echte tragedie.

Verder Bericht

Vorige Bericht

5 Reacties

 1. opbouwspots led augustus 16, 2017

  Heel hartelijk bedankt.

 2. Tattoo laseren augustus 20, 2017

  Dit is een zeer nuttig pagina. Veel interessante informatie. dank u wel

 3. Lijstenmaker augustus 24, 2017

  Proficiat aan de auteur van deze pagina, Ik hou echt van het lezen van deze website. 🙂

 4. Advocaten Haarlem augustus 24, 2017

  Heel hartelijk bedankt.

Laat een reactie achter

© 2019 The Story Corner

Thema door Anders Norén

close
Facebook Iconfacebook like buttonTwitter Icontwitter follow button