The Story Corner

Vind de woorden die jij wilt horen!

20 Juni

zombie phonesWe kunnen haast niet meer zonder. In de auto, op het werk, thuis. Laatst stapte ik in de trein en telde 13 mensen die ermee bezig waren. Eén passagier was echter een krantje aan het lezen. En toen schoot me het weer te binnen: Ik moest nog iemand bellen om een afspraak te regelen. Ja, dankzij de huidige technologie is het gemak van de mobiele telefoon iets waar we compleet aan gewend zijn.

Waar de telefoon zijn oorsprong kent, dat weten de mensen vaak nog wel. Alexander Graham Bell is officieel de uitvinder van het apparaat. Op 20 juni 1877 zette Bell de eerste commerciële telefoondienst op. Veel mensen weten ook nog wel dat hij de oprichter is van de Bell Telephone Company, die ondertussen is uitgegroeid naar de American Telephone and Telegraph Company (AT&T). In 1876 vroeg hij een patent aan en zo was de telefoon uitgevonden.

Wat de meeste mensen echter niet weten, is dat de telefoon al eerder was uitgevonden. Ik heb het niet over de Duitse Natuurkune leraar Phillipp Reis. Want zijn versie van de telefoon was gewoon niet goed genoeg. Vervolgens stierf Reis aan TBC voordat hij zijn uitvinding kon perfectioneren. De naam ‘telefoon’ komt echter wel bij hem vandaan. Maar nee, de echte uitvinder van de telefoon is Antonio Meucci. Antonio wilde in 1871 al patent aanvragen op zijn versie van de telefoon. Maar een aanvraag voor een patent koste toen $250. En vergeleken met nu, moet zou dat een grove $4000 aan koopkracht zijn. Hij probeerde zijn inschrijving zo lang mogelijk aan te houden, in de hoop het geld bij elkaar te krijgen. Dit lukte echter niet en hij besloot zijn uitvinding aan Western Union te demonstreren. Deze vertelde hem echter geen tijd te hebben voor demonstraties. Maar toen hij zijn uitvinding en beschrijving terug vroeg, vertelde Western Union dat deze waren zoekgeraakt in hun archief. In 1874 gaf hij de hoop op.

Twee jaar later kwam Bell met de uitvinding aankakken en Meucci kwam erachter. Meucci wist dat dit geen toeval was een huurde een advocaat in. Deze ontdekte dat de uitvinding ook bij het Patent Office was zoekgeraakt. Daarnaast had Bell 20% van de opbrengst over zijn uitvinding aan Western Union beloofd. Hoewel dit toch harde bewijzen waren, werd de zaak nog niet gewonnen. In 1889 liep de zaak ten einde toen Meucci stierf. 113 jaar later kreeg hij uiteindelijk toch nog gelijk van het Amerikaanse congres.

Dus! zo zien we maar weer hoe kapitalistisme al langer dan vandaag de kleine man onderdrukt. De geschiedenis wordt gewoon aangepast en de waarheid wordt in de doofpot gestopt. Lange leve het internet en de zelf nadenkende mens die niet blindelings alles gelooft wat hij of zij hoort!

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2019 The Story Corner

Thema door Anders Norén

close
Facebook Iconfacebook like buttonTwitter Icontwitter follow button