The Story Corner

Vind de woorden die jij wilt horen!

Vrijdag 20 April (420)

Interpretatie

Wiet, wiet, wiet, wie rookt het niet? Nou een heleboel mensen niet. Maar tegenwoordig ook een heleboel mensen wel. In sommige streken en culturen op aarde is het al lange tijd een dagelijkse gewoonte. En deze gewoonte gaat duizenden jaren terug.

Hier in het Westen is het nog een klein beetje een taboe. Je mag niet rijden onder invloed van wiet en bij veel bezigheden en werkplaatsen is het gebruik van wiet verboden. Voorzichtigheid is inderdaad geboden, want het vereist wel wat kennis en ervaring om ermee om te gaan.

Gebruik

Hoe gebruik je wiet? Tegenwoordig heb je allerlei manieren om wiet te consumeren. De meest gebruikelijke manier is roken. De THC olie maakt echter zijn opmars, gezien de indrukwekkende medische voordelen van dit natuurlijke goedje. Gelovers van chemische medicijnen zijn natuurlijk vrij om naar de paracetamol te grijpen.

Ondertussen zijn er een heleboel varianten op de markt gekomen. Nieuwsgierig? In het centrum van Amsterdam zijn genoeg winkeltjes die, snoepjes, gebak, wietboter en nog een hoop andere producten verkopen. Lopend door de straten van Amsterdam kun je meteen de aroma beleven.

Effecten

De effecten van wiet zijn ook zeer verschillend. Vaak krijg je bij weinig gebruik een lachkick en wordt je op een punt erg slaperig. Veel vaker nog krijgen mensen een vreetkick, misschien beter bekend als ‘the munchies’. Dat is natuurlijk allemaal leuk en aardig als het recreatieve drugs is. Je gaat er niet aan kapot en het hoeft ook geen klauwen met geld te kosten.

Maar pas echt interessant wordt het wanneer het gebruik van wiet positieve effecten heeft op de gezondheid. Veel positieve verhalen gaan over bijvoorbeeld stress, kanker, reuma, pijn en ptss. Andere verhalen gaan deze weer tegen. Sommige mensen zouden negatieve effecten ondervinden met het gebruik van wiet. En beide partijen hebben wel een beetje gelijk. De sleutel ligt hem in hoe je het gebruikt.

Verslaving

Too much of anything is a bad thing‘. En dat is inderdaad waar. Te veel wiet kost vaak veel motivatie en veel geld voor mensen die het eigenlijk niet missen kunnen. Maar ook dat is weer afhankelijk van het soort wiet dat je rookt. Als je nog veel dingen moet doen, is er wiet die je actief kan maken. Als je last van slapeloosheid hebt, kun je met veel soorten wiet lekker in je hoofdkussen wegdromen.

Daarnaast is er naar mijn mening ook een hoop zelfkennis nodig. Wat is je klacht, wat wil je er aan doen en welke grenzen stel je daar aan? Als je bijvoorbeeld last hebt van stress, kun je elke keer naar een joint grijpen wanneer je je gestrest voelt. Natuurlijk moet je dan niet gek opkijken dat je al snel niet meer zonder kan.

Deze grenzen moet een ieder natuurlijk voor zichzelf bepalen. Uiteindelijk zou nuchter zijn nét iets beter zijn dan onder invloed. Maar voor die tijden dat dat even niet zo is, rol er gewoon eentje op. En laat hem weer liggen als je high bent. Hij hoeft niet op.

Oh wacht! Ik vergeet bijna het belangrijkste: Hier in Nederland is het de gewoonte om wiet met tabak te draaien. In de VS bijvoorbeeld is het de gewoonte om gewoon lekker puur te draaien. Zonder nicotine is de verslavingsdrang lager en de belasting op de longen, veel, veel minder.

Download hier een gratis bundeltje Wiet:

 

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2019 The Story Corner

Thema door Anders Norén

close
Facebook Iconfacebook like buttonTwitter Icontwitter follow button