The Story Corner

Vind de woorden die jij wilt horen!

Een duik in rust bij Wellnessdiving

Healing-Solutions-Essential-OilsEén van de voordelen van tekstschrijver zijn is dat je soms een product of een dienst gratis mag uitproberen wanneer een opdrachtgever wilt dat je een artikel voor hem schrijft. Van de week had ik weer eens zo’n dag. Ik werd uitgenodigd voor een massage sessie met plantaardige oliën bij Wellnessdiving. En wij bij Het Vrije Nieuws schrijven graag over alternatieve geneeswijzen die niet uitgevonden zijn door de farmaceutische industrie.

Na een drukke morgen op kantoor kon ik de sleur even doorbreken. Om drie uur had ik een afspraak bij Welnessdiving Lelystad. Dus, even opfrissen met een bakje koffie om twee uur. Daarna Laptopje ontkoppelen, in de tas gestopt en op de fiets gestapt. Het weerbericht had buien voorspeld, dus voor de zekerheid maar een dun truitje aan getrokken in plaats van een T-shirt. Die keuze pakte niet goed uit. De zon scheen fel en al snel stond het zweet tussen mijn oksels, op mijn rug en op mijn borst. Tussen de schoolkinderen door, die natuurlijk nét allemaal tegelijk uit school kwamen. Zig zag tussen de kletsende tienermeisjes door en langs de grappende schooljongens heen op het smalle fietspaadje. Even later kwam ik aan in het centrum. Terwijl ik mij afvroeg waarom ik niet om het centrum heen was gefietst moest ik remmen, ontwijken en een paar keer bijna afstappen. Want je raad het al… blijkbaar kwam iedereen tegelijk uit zijn werk en kwam er van beide richtingen een propvolle trein aan. Drie bijna ongelukken en vijf verkeersovertredingen later, kwam ik nog nét op tijd aanzetten bij Wellnessdiving. Kleddernat van het zweet, pompte mijn bloed vol cafeïne en adrenaline hevig door mijn lijf. Even diep in en uit ademen en daarna aanbellen.

Na een vriendelijk ontvangst plantte ik even mijn laptopje op het bureau en mocht gaan liggen op de massagetafel. Eerst moest ik mijn schoenen, sokken en trui uittrekken. Die konden mooi even luchten, dacht ik zo. De behandeling begon al snel. Je hoeft verder geen verhaal te doen over wat er allemaal wel of niet mis is met je lichaam of met wat voor een zorgen je allemaal zit. Maar het mág wel. De masseur heeft een luisterend oor. Maar goed, de behandeling kon beginnen. Eerst werd er contact gemaakt met een ‘Balance’ olie, zodat je even kunt aarden. Langzaam word de olie ingewreven vanaf je ruggengraat naar buiten af, van beneden naar boven en dan ook aan de andere kant. Nadat er contact was gemaakt begon de tweede ronde. Een lekkere geur van lavendel kwam je tegemoet om je rust te brengen.

maletherapistEn al snel was er niets meer over van de hyperactieve bloedsomloop vol met cafeïne. Daarna werden er nog twee oliën ingewreven, een ‘Melaleuca’ en een ‘On Guard’ olie. Deze moeten beide je immuun systeem versterken. De ene na de andere geur kwam me tegemoet. Vervolgens werd er een ‘Aroma Touch’ en een Deep Blue olie ingewreven. Deze kunnen zowel ontstekingsremmend als pijn verlichtend werken. Dit is natuurlijk heel fijn bij klachten zoals artrose en reuma. Ter afsluiting werden er nog twee soorten olie gebruikt. Een ‘Wild Orange’ en een ‘Pepermunt’ olie. Deze moeten de samenwerking tussen de organen en weefsel bevorderen via het zenuwstelsel. Deze werden niet alleen op mijn rug ingesmeerd, maar ook op mijn voeten. Met lange bewegingen van boven naar onder was het net of er bij elke beweging een stukje last van me afviel. Daarna ben je vrij om nog even te blijven liggen zodat de olie nog even in kan werken. De behandeling duurt in totaal ongeveer 45 a 60 minuten, waarvan je dus deels zelf kan bepalen hoe lang je blijft liggen. En niet te vergeten, tot slot een glaasje water. Dit is zeer belangrijk voor de afvoer van de afvalstoffen in je lichaam!

Conclusie
Je hebt al een behandeling voor een paar tientjes en natuurlijk zijn er kortingen voor mensen die vaker komen. Het werkt bevorderend voor de spijsvertering, het immuunsysteem, de spieren en de gewrichten. Ik ben die avond zo als gewoonlijk weer wezen trainen. Krachttraining op borst en triceps. En ik moet zeggen dat ik minder vermoeid was toen ik die avond thuis kwam. Het werkt ook pijn verlichtend en ontstekingsremmend omdat je je lichaam ontdoet van afvalstoffen en negatieve energie. Maar wat het meeste effect op mij persoonlijk had, als zelfstandig ondernemer, was het feit dat het een enorm stress verlagende werking had. Terug naar huis op de fiets, zat ik heel lichtjes in een waas en merkte weer op hoe leuk een hoop dames gekleed waren in de zomer. Iedereen leek wel netjes voor me opzij te gaan en ik maakte maar één keer bijna een ongeluk.

man on bicycleQua massage komt er niet veel bij kijken, hoewel ik denk dat je het beter aan iemand kunt over laten die het vaker doet. Maar het identificerende aspect van deze behandeling is toch echt de geuren. Het kan erg therapeutisch werken wanneer mensen daar gevoelig voor zijn. Dus, is geuren echt jouw ding, dan zou ik zeggen : Doen! En wat mij betreft, alternatieve geneeswijzen vs. farmaceutische industrie: 1 tegen 0.

Voor meer informatie kun je altijd kijken op de website van Wellnessdiving. Je kunt daar de tarieven bekijken en zelf ook oliën bestellen.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2019 The Story Corner

Thema door Anders Norén

close
Facebook Iconfacebook like buttonTwitter Icontwitter follow button