The Story Corner

Vind de woorden die jij wilt horen!

Stappen maken

Wow, wat een week was het weer. Nee, de week is nog niet eens halverwege, maar ik zit al weer helemaal in de super drukke ondernemersmode zoals veel mensen die van mij kennen. Even een klantje bezoeken, even tussendoor een opdrachtje binnenhalen en dan weer door naar de andere klant.

Dordrecht, Almere, Rotterdam, Amsterdam, Lely Haven en vooral Leiden. Vandaag vooral heel veel Leiden. Maar eigenlijk Lijden. Tot tweemaal toe vertelt mijn reisapp dat ik hier moet overstappen, maar de trein die normaal gesproken op het aangesloten perron vertrekt voor de overstap, rijd tot tweemaal niet. Tussen Lelystad en Dordrecht betekent dat vooral dat je gewoon in de trein had moet blijven zitten en pas in Amsterdam moet overstappen.

Stappen maken

Overstappen is leuk, maar de bedoeling is om echt stappen te maken. Nu ik m’n beklag over de NS ook weer kwijt ben, kan ik ook over de mooie dingen vertellen. Een leraar die dubbel ligt van het lachen omdat twee ‘grote’ dames hem een tientallen centimeters in de lucht lanceren wanneer ze op de andere kant van een kapot bankje gaan zitten is een van die mooie dingen. Maar ook een ondernemer die inspireert en groei laat zien is ook een van die mooie dingen.Of wat dacht je van het levensverhaal van een vrouw op middelbare leeftijd die alle mogelijke soorten van verdriet trotseert om haar verhaal te doen, zodat andere mensen zich daar mee kunnen identificeren en optrekken. Ik ben dan die bofkont die als boodschapper mag dienen.

Netwerk

Terwijl ik langs station Rotterdam Centraal rijd en de neiging om keihard ‘AJAX!‘ over het perron te schreeuwen onderdruk, denk ik na over al de plaatsen die ik bezoek en al de mensen die ik ontmoet. Ze zeggen wel eens: “Wie goed doet, wie goed ontmoet.” Ik moet dan een hoop dingen goed doen, denk ik dan. Want als je oprecht luistert naar mensen en ze niet veroordeeld, dan kom je er al snel achter dat ieder mens zijn eigen verhaal heeft. En goede verhalen zijn het!

Dat zorgt natuurlijk voor een mooi netwerk van mooie mensen. En dat betekent ook weer groei voor mij. Zo was ik ooit een straatjochie dat achterdochtig om zich heen keek zodat niemand zijn ‘shit‘ wil stelen. De jongen van de straat halen is één ding, maar de straat uit de jongen halen…? Groei, stappen maken en leren. Veel pijn en veel verdriet.

Maar wat is dat, pijn en verdriet? Het is de olie die de pen van een schrijver doet branden. Het is de woorden die een dichter laat horen om de mooiste oren te bekoren. Het is de verplaatsing van energie. En hoe maak je dan de juiste stap? Door negatieve energie om te buigen in positieve energie. Het resultaat? Het resultaat is dat je mag doen wat je leuk vind, het resultaat is dat je mag doen waar je goed in bent. Het resultaat is leven op een wolk. Het resultaat is een droom die uitkomt.

Het resultaat is dankbaarheid.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2021 The Story Corner

Thema door Anders Norén

close
Facebook Iconfacebook like buttonTwitter Icontwitter follow button