The Story Corner

Vind de woorden die jij wilt horen!

Straight-Line Business Training

Wat ik zo ontzettend leuk vind aan tekstschrijven is dat je voor allerlei evenementen wordt uitgenodigd en zo de meest interessante mensen tegenkomt. Zo kwam ik laatst ook Denise de Haan tegen, viervoudig wereldkampioen wakeboarden. Een paar weken later nodigde zij me uit om mee te doen aan een business training bij de Straight Line Business School (SLBS). De training zou twee avonden in beslag nemen.

Nu mag je van een viervoudig wereldkampioen wel verwachten dat ze gedreven is. Denise de Haan heeft echter het gedreven zijn bij de lurven gegrepen en laten zien wat het is om echt gedreven te zijn. Met andere woorden: ze is heel erg gemotiveerd. En dat kun je goed gebruiken als ondernemer. Straight Line Business School (SLBS) focust dan ook op de motivatie van een ondernemer. Denise de Haan en Mark Flemming – een uit de kluiten gewassen jongeman – gaven de training.

Reptielenbrein

Wij mensen hebben een reptielenbrein. Hij zit daar ergens, achter in je hersenen, daar waar je achter op je kop krabt als je het even niet meer snapt. Wat doet een reptielenbrein? Een reptielenbrein is je veilige plekje waar je automatisch op terugvalt bij gevaar of bij een ongemakkelijke situatie. In je reptielenbrein heb je  een idee ontwikkeld waar je je veilig bij voelt. De meeste mensen noemen het tegenwoordig: je comfortzone. Heel prettig als je dus even de weg kwijt bent.

Maar als ondernemer niet dus. Een ondernemer moet fouten maken, een ondernemer moet leren en hij moet zeker uit die comfortzone komen. Je moet effectief en doelgericht die winst binnenhalen. En dat voelt soms kut. Heel erg kut. Maar dat is gelukkig niet zo erg. Gevoelens zijn slechts iets wat je beleeft en het is niet iets wat je bent. Eigenlijk zeggen ze gewoon dat je boven je emoties moet staan. En als dichter moet ik ze hartstikke gelijk geven, emoties moet je los kunnen laten.

Inner Stance

Hier wordt het dan ook echt interessant. De SLBS spreekt over de ‘Inner stance’. Je ‘Inner stance’ is eigenlijk gewoon hoe je in het leven staat, van binnen uit. Lezers van Sun Tzu’s  ‘Art of War‘ zullen zeker het een en ander herkennen in deze manier van ondernemen. Wanneer je de juiste houding aanneemt, zo veel mogelijk informatie vergaart en op het goede moment actie onderneemt, dan win je. De houding om dat te creëren komt echter van binnenuit.

Wanneer je negatieve emoties loslaat, en het leven als een spel ziet, hoeft het allemaal niet zo zwaar meer te voelen. Natuurlijk doe je dat niet één, twee, drie. Maar als je het echt wilt, dan ga je daar ook voor. Je creëert in jezelf de persoon die je wilt zijn en vervolgens ga je daar naar leven. Dat klinkt simpel, maar het is wel een heleboel werk. Gelukkig ben je dat als ondernemer wel gewend.

Ik kan nog uren doorgaan over innerlijke ‘dit’ en ondernemen ‘dat,’ maar als je echt succes wilt hebben, moet je gewoon even zelf deze informatie in gaan winnen bij SLBS. Daarnaast kan het nooit kwaad om een beetje gemotiveerd te worden!

In de tussentijd kun je ook nog deze twee succesverhalen bekijken:

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2021 The Story Corner

Thema door Anders Norén

close
Facebook Iconfacebook like buttonTwitter Icontwitter follow button